Hangplanten buiten

Op zoek naar een paar mooie hangplanten? Bij Tuincentrum W. Verheijen ben je hiervoor aan het juiste adres. Het voorjaar is dé tijd van het jaar om hangplanten in huis te halen. Moderne hangende plantenbakken zijn erg populair. Je ziet steeds meer hanging baskets met kleurrijke bloemen er in. Natuurlijk wil je daar lange tijd van genieten, dus hang ze op tijd in je tuin (verwacht je vorst, zet ze een nacht binnen). De verzorging speelt hierbij dan ook een belangrijke rol. De wind kan namelijk gemakkelijk door een hanging basket heen en zo droogt de grond sneller uit. In een warm voorjaar en in de zomer is iedere dag water geven dan ook van groot belang.

Plan uw route

Kleurrijke hangplanten voor buitenBloeiende hangplanten voor buiten

Hangplanten inspiratie: voor binnen én buiten

Bij Tuincentrum Verheijen verkopen we diverse hangplanten voor buiten en ook hangplanten voor binnen. Welke planten zijn nou populair om op te hangen? Denk bijvoorbeeld aan:

 • Peperomia
 • Klimop; verschillende soorten zijn geschikt als hangplant
 • Bladcactus
 • Rotskoraal
 • Slaapkamergeluk
 • Suikerdruifje
 • Graslelie
 • Columnea
 • Cissus
 • Ceropegie woodii
 • Tradescantia

Wij verkopen dus zowel bloeiende als groene hangplanten voor binnen én buiten. Welke kleuren passen het best bij jouw interieur en/of tuin? Vraag onze medewerkers om advies bij het uitzoeken van de juiste hangplanten.

Hangplanten voor buiten verzorgen

Je hangplanten buiten hebben iedere dag water nodig als het warm weer is. Maar wat als je het nu een paar dagen bent vergeten en je voelt dat de grond droog is? Haal de planten er dan uit en dompel ze in een teil met water. Dit doe je tot het moment dat er geen luchtbellen meer komen. Je weet dat de plant dan goed doorweekt is en dan kun je hem weer terug plaatsen in de hanging basket. Goede plantenvoeding is ook zeker een must als je wil dat jouw hangplanten het zo lang mogelijk overleven. Als je hier vragen over hebt, kom dan naar ons tuincentrum, dan kun je ons uitgebreide aanbod aan buitenpotten ook direct bekijken. Ons deskundig personeel staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Groene hangplanten voor binnen en buiten

Waar let je op bij het kopen van hangplanten?

Wij helpen je graag bij het vinden van de mooiste hangplanten die ook nog eens lang meegaan. Waar let je op bij het kopen van hangplanten?

 • Check allereerst de potmaat, lengte van de ranken en vorm en dikte van plant. Is de plant mooi vol? Bij bloeiende hangplanten is ook het rijpheidstadium, de knopbezetting en het aantal bloeibare knoppen belangrijk.
 • Zoek op welke ziekten en plagen de hangplant waar je in geïnteresseerd bent allemaal kan krijgen en kijk of er tekenen van deze ziekten te zien zijn. Let ook op aantasting door schild-, dop- of wolluis. Dit is namelijk lastig te bestrijden. Spint kan ook voorkomen; dit herken je aan een vaalgrijze verkleuring van de bladeren.
 • Let op dat de planten niet te droog hebben gestaan. Dit kun je zien, doordat de bladeren slap hangen, geel zijn of knopval vertonen. Soms komt dit echter ook door lichtgebrek.
 • Er horen geen bruine vlekken op de bladeren te zitten. Dit wordt vaak veroorzaakt door een te natte kluit.

Controleer je kamerplanten op al deze punten en je weet zeker dat ze het lang vol zullen houden! Natuurlijk voeren wij ook allerlei controles uit en we garanderen een hoge kwaliteit.

Hanging baskets voor binnen en buiten buiten kopen

Koop je hangplanten voor binnen en buiten nu bij Tuincentrum Verheijen; wij zorgen er met ons uitgebreide assortiment voor dat je de keuze hebt uit de mooiste hangplanten voor buiten. Natuurlijk verkopen we nog veel meer woonplanten en tuinplanten Neem contact op of kom bij ons langs om dit zelf te ontdekken!