5x kamerplanten die direct sfeer geven!

5x kamerplanten die direct sfeer geven!

De dagen worden almaar korter, de temperatuur daalt. Tijd om het binnen extra gezellig en groen te maken. Sommige van je kamerplanten zijn misschien aan vervanging toe, en anders heb je vast nog wel een plekje over voor een nieuwe kamerplant. We helpen je op weg met onze top 5 populaire kamerplanten.

Vetplanten & cactussen

Al een hele tijd populair: kleine vetplanten en cactusjes. Je ziet ze overal. In hippe eetgelegenheden, winkels en de woonbladen. Ze zijn dan ook oersterk en makkelijk in het onderhoud. Je hoeft ze nauwelijks water te geven en ze groeien langzaam. Ze komen het best tot hun recht als je er een verzameling van aanlegt. Zet verschillende soorten kleine vetplanten en cactussen bij elkaar op een mooie schaal of op een mooi dienblad en klaar ben je.

Hangplanten

Met de huidige seventies retrotrend zijn vrolijk bungelende hangplanten in macraméhouders helemaal terug van weggeweest. Je kunt ook binnen een plank voor het raam ophangen en daar een aantal hangplanten in mooie potten op zetten, dan heb je een decoratief groen gordijn. Of kijk in ons tuincentrum in Afferden eens bij de glazen of kunststof plantenbollen met ophangketting. De meeste hangplanten zijn makkelijk in het onderhoud. Wel regelmatig water en wat vloeibare voeding geven en voor je het weet bungelen ze tot op de vensterbank of vloer. Je kunt er ook makkelijk stekjes van nemen, zoals van het lichtgroene en gevlekte kindje-op-moeders-schoot, de groen-wit gestreepte graslelie en het donkergroen gevlekte Chinese lantaarntje.

Luchtzuiverende bladplanten

Vooral een hit op de kantoorvloer, waar het klimaat niet altijd even aangenaam is, de luchtzuiverende bladplanten. Met hun grote formaat en dito bladeren zorgen ze bovendien voor een ontspannen sfeer op het werk en in huis. Bekende voorbeelden zijn de ficus en de vingerplant (Fatsia japonica), maar je kunt bijvoorbeeld ook voor de Arecapalm of goudpalm kiezen. Ook dit zijn sterke planten, die weinig onderhoud nodig hebben, zolang ze maar voldoende licht krijgen en niet op de tocht staan.

Orchideeën en andere exotische, bloeiende planten

​Alle soorten orchideeën zijn al jaren niet meer weg te denken uit onze woonkamers. Ze kunnen heel lang bloeien, hebben heel weinig water nodig, maar wel speciale potgrond en ze staan liever niet in de volle zon. Andere exotische schoonheden die in alle mogelijke kleuren bloeien zijn ook aan een opmars bezig, zoals de Bromelia, de paradijsvogelbloem (Strelitzia), de hanenkam (Celosia) en de gemberplant (Curcuma).

Het pannenkoekenplantje

Sinds vorig jaar duikt het overal op, dus ook in ons tuincentrum in Afferden. Het plantje heeft niet alleen een vrolijke naam en vrolijk uiterlijk, maar zou ook nog eens geluk brengen. Dus is het ook een leuk plantje om aan iemand cadeau te geven. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is hij overigens niet eetbaar. Hij wordt pannenkoekenplant genoemd vanwege zijn ronde, vlezige bladeren. De plant is sterk en makkelijk in het onderhoud en is ook luchtzuiverend. Met een scheutje water per week en een keer per maand vloeibare voeding kun je er heel lang plezier (en geluk?!) van hebben.