Potterie Limburg

Op zoek naar een uitgebreid aanbod potterie in Limburg? Kom dan eens langs bij Tuincentrum Verheijen. Wij verkopen zowel bloempotten voor binnen, als bloempotten voor buiten van verschillende materialen en in diverse maten. Waar ben je naar op zoek?

Welke materiaal kies jij voor je bloempotten?Potterie assortiment Verheijen in Limburg

Het eerste waar je over na moet denken als je potterie wilt gaan kopen bij ons tuincentrum in Limburg is voor welk materiaal je gaat kiezen. Wij verkopen potterie gemaakt van:

Je kunt bij ons niet alleen terecht voor een breed assortiment potten, planten en andere producten die met tuinieren te maken hebben, maar ook voor deskundig tuinadvies. Daarom vertellen we je graag alles over de voor- en nadelen van de verschillende materialen die je kan kiezen voor de potterie in je woonkamer of tuin. Terracotta bloempotten zijn heel populair, zowel voor binnen als buiten. De Potterie voor binnen en buiten in Limburgpotten zijn UV-bestendig, watervast en bestand tegen vorst. Je maakt de potten eenvoudig schoon met wat water en milde zeep. Ontstaat er een kalklaag? Zet de pot dan even in azijn. Terracotta bloempotten zijn geschikt om te beschilderen en passen daarom gegarandeerd bij jouw interieur of tuin! Een nadeel van dit materiaal is dat water snel verdampt en je dus vaak zelf water moet geven. Keramieke potten lijken erg op terracotta potten. Keramiek is echter bijna altijd geglazuurd en daardoor waterdicht. Een ophoping van water kan voor barsten zorgen. Let dus goed op! Kunststof bloempotten zijn een stuk goedkoper, maar ze zorgen voor een hele andere uitstraling; wat minder robuust. Dit past heel goed bij een moderne woonstijl. Kunststof potten zijn licht en dus makkelijk te verplaatsen. Het materiaal is bestand tegen vorst, hoge temperaturen en chemische middelen; er kunnen dus zwaardere schoonmaakmiddelen worden gebruikt. Water verdampt minder snel, waardoor planten ook minder snel uitdrogen. Kunststof potten vallen wat makkelijker om en ze passen niet bij ieder interieur en bij iedere tuin. Glazen potten zijn vooral geschikt voor binnen, omdat ze buiten snel kunnen breken. Het zorgt voor een verfrissend effect in jouw woonkamer! Betonnen bloempotten zijn erg zwaar, maar ook heel erg stevig en corrosie- en weersbestandig. Een zinken bloempot past bij een meer industriële woonstijl. Voor buiten is het materiaal misschien wat te licht, maar het kan een leuk effect geven. Pas op dat de bloempot niet gaat roesten! Mandwerk zal buiten waarschijnlijk erg vies worden, maar het is leuk om in de lente en zomer vrolijke bloemenmandjes op de tafel van uw terras te zetten.

Potterie voor binnen en buiten bij Tuincentrum Verheijen in Limburg

Het assortiment potterie van ons tuincentrum in Limburg bestaat uit binnen- en buitenpotten. Het is de pot die er uiteindelijk voor zorgt dat een kamerplant goed bij uw interieur past. Je herkent bloempotten voor buiten aan het gat onderin. Het regenwater moet namelijk weg kunnen lopen en bij kamerplanten regelt u natuurlijk zelf de irrigatie. De meeste materialen waar bloempotten van zijn gemaakt zijn geschikt voor zowel binnen als buiten, omdat ze weer- en vorstbestendig zijn, maar keramiek en beton kunnen barsten bij vorst. Als je kunststof potten neerzet in jouw tuin in Limburg, dan moet je oppassen met harde wind, want dit soort potten zijn vaak erg licht. Dit is geen reden om niet te kiezen voor kunststof bloempotten, want je kan ze gemakkelijk verzwaren met grind of stenen. Het is vaak mooier om voor een kleurcontrast tussen je bloempotten buiten en je bestrating te kiezen. Heb je lichte bestrating liggen? Kies dan voor donkere bloempotten.

Potterie Limburg: mandwerk

Breed assortiment planten met pot bij ons in Limburg

Bij Tuincentrum Verheijen vindt je altijd de juiste plant-pot-combinatie. Wij helpen je graag om onze binnenpotterie te combineren met mooie groene of bloeiende kamerplanten of met een cactus of vetplant. We verkopen ook allerlei kuipplanten; tuinplanten voor in een pot. Haal deze planten in de winter naar binnen. Kom snel eens langs bij ons tuincentrum in Limburg en bekijk ons ruime assortiment potterie!