Fruitbomen Limburg

Voor de mooiste fruitbomen in Limburg ben je bij Tuincentrum W. Verheijen aan het juiste adres. Heb je ruimte over in de tuin of lijkt het je gewoon heel leuk om zelf fruit te verbouwen? Plaats dan één of meerdere fruitbomen. Zorg er voor dat je de juiste grond en plaats hebt gevonden in de tuin, voordat je bij ons de fruitbomen koopt. Wij geven je graag tuinadvies over welke fruitbomen het meest geschikt zijn voor je tuin en hoe je de bomen het beste kunt verzorgen.

Welke fruitbomen kies jij voor je tuin in Limburg?Heel veel soorten fruitbomen kopen in Limburg?

Bij sommige fruitbomen kun je er niet onderuit om bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Er komen nou eenmaal veel insecten op af en dit gaat ten koste van je oogst. Bij Verheijen verkopen we biologische bestrijdingsmiddelen, die niet schadelijk zijn voor de rest van de natuur. Aan welke fruitboom zat je te denken? Wij verkopen:

  • Appelbomen
  • Pruimenbomen
  • Perenbomen
  • Kersenbomen
  • Nectarinebomen
  • Abrikozenbomen
  • Perzikbomen

De appelboom is verreweg de populairste fruitboom. Er bestaan grote appelbomen, maar ook kleinere appelbomen. Laat je dus niet tegenhouden als je een kleine tuin hebt; leibomen, patio’s en ballerina’s passen in iedere tuin! Denk voor je een appelboom koopt na over de volgende zaken: wil je een handappel of een moesappel; wil je een zure of een zoete appelboom en wanneer wil je dat de appels rijp zijn? In de nazomer geniet je van de prachtige bloesem van je appelboom. Een minder voorkomende fruitboom is de pruimenboom. Deze fruitboom zal je tuin in Limburg een origineel tintje geven. Perenbomen zijn geliefd in Nederland. We zijn gek op handperen, die direct gegeten kunnen worden, en stoofperen. Als je regelmatig wilt genieten van heerlijk fruit uit eigen tuin, dan moet je zeker een kersenboom kopen, want deze produceert kersen in overvloed. Neem wel de juiste maatregelen tegen vogels. Vraag hiernaar in ons tuincentrum.

Verzorging van je bomen met fruit in LimburgNaast fruitbomen koopt u bij Verheijen in Limburg ook fruitstruiken

Voor het verzorgen van fruitbomen in je tuin in Limburg heb je geen groene vingers nodig! Zorg er voor dat de fruitboom op een zonnige plek staat. In het voorjaar moet je altijd wat plantenvoeding toevoegen en als het in droge periodes te weinig regent, moet je wat extra water geven. Bij fruitbomen is het vooral belangrijk dat je ze goed beschermt tegen ziekten, plagen en ongedierte. Gelukkig weten wij hier alles van af! Let bij de aanschaf van een fruitboom altijd op dat de boom die je koopt zelfbestuivend is. Snoei je boom één keer per jaar. Appel- en perenbomen snoei je van januari tot en met maart en pruimen- en kersenbomen snoei je pas na de oogst (ongeveer in september). Snoei op een zachte, bewolkte dag, als het droog is; dan herstellen je fruitbomen in Limburg zich het snelst.

Fruitbomen kopen in Limburg

Bij Tuincentrum Verheijen in Limburg hebben we veel ervaring met het kweken en verzorgen van fruitbomen en ons assortiment is heel breed. Wil je meer weten over fruitbomen? Kom bij ons langs in het tuincentrum of neem contact met ons op. Ook voor andere tuinplanten kun je bij ons terecht!