Coniferen snoeien

Wil je coniferen snoeien in de tuin? Dan voorzien wij je graag van de nodige informatie. Bij tuincentrum W. Verheijen kun je je laten informeren over de mogelijkheden. Er bestaan twee groepen coniferen en dat zijn de schubconiferen, die vaak voor een haag worden gebruikt en je hebt de naaldbomen. Bij de naaldbomen horen de dennen, de ceders, de sparren en de taxus. De conifeer snoeien is vrijwel het belangrijkste in het onderhoud.

Wanneer coniferen snoeien?

Het beste moment om te snoeien hangt af van het soort conifeer dat je hebt. Aan het einde van mei of in het begin van juni kun je het beste de coniferenhaag snoeien. In augustus wordt hij vaak nog een keer gesnoeid, zodat hij netjes de winterperiode in gaat. Als je hem in september snoeit, is de kans op schade door vroege vorst groter, niet doen dus! Andere coniferen snoei je twee keer per jaar, in mei en in september. Er zijn speciale Pinus soorten, deze kun je het beste snoeien in september. 

Zelf coniferen snoeien of uitbesteden?

Het snoeien van de coniferen kun je zelf doen, maar je kunt het onderhoud aan de tuin ook uitbesteden. Bij ons kun je meer informatie opvragen over de mogelijkheden en hoe je dat het beste aan kunt pakken. Het zou kunnen zijn dat je zelf niet de juiste gereedschappen hebt, of de tijd niet hebt om in de tuin te werken. Wij kunnen je dan informeren over de beste opties. Het onderhouden van de tuin kun je namelijk erg leuk maken en daarover informeren wij van tuincentrum W. Verheijen je graag!