Veilige feestdagen voor hond en kat

Veilige feestdagen voor hond en kat

Ons tuincentrum in Afferden is deels ook een ‘dierentuin’, met bijvoorbeeld voer en nestkastjes voor tuinvogels, maar ook tal van benodigdheden en soorten voer voor de meest uiteenlopende huisdieren, van aquariumvissen tot cavia’s. Voor het vuurwerkspektakel van oud en nieuw, waarvoor je ook bij ons volop vuurwerk kunt inslaan, geven we je een paar tips om ervoor te zorgen dat je hond en/of kat de avond rustig en veilig doorkomen. Dat scheelt jezelf ook stress!

7 Tips voor een veilig en ontspannen oud en nieuw voor hond en kat

  1. Honden en katten horen vuurwerk twee keer zo hard als wij; geen wonder dat ze er vreselijk van schrikken en gestrest van kunnen raken. Demp het geluid en de lichtflitsen door alle deuren, ramen en gordijnen dicht te doen. Zet als je weggaat eventueel tv, radio of muziek aan.
  2. Zorg er niet alleen voor dat alle deuren en ramen gesloten zijn, maar vergeet ook niet het kattenluik af te sluiten, zodat je huisdier niet kan ontsnappen en in paniek de weg zal kwijtraken.
  3. Laat de hond op oudejaarsnacht vóór 22.00 uur aangelijnd uit en houd hem daarna binnen.
  4. Kijk in ons tuincentrum in Afferden naar kalmerende halsbanden, sprays, verdampers en tabletten.
  5. Pas op met kwispelende staarten in combinatie met kaarsen op tafel en met haardvuur, zodat er geen brand ontstaat of dat je hond of kat vlam vat. Zet kaarsen op een hoge plek en plaats een scherm voor de open haard.
  6. Houd lekkernijen buiten bereik van honden en katten, want ze kunnen flink ziek worden van bijvoorbeeld een oliebol, rozijnen, krenten en druiven. Chocolade kan zelfs dodelijk zijn voor honden en katten.
  7. Zet kerststerren en amaryllissen op een plek waar honden en katten niet bij kunnen, want het blad en de bloemen zijn giftig voor onze geliefde viervoeters.

Extra tip

Sla je slag tijdens de uitverkoop van onze kerstartikelen, voor nog wat extra sfeer deze donkere dagen of alvast voor volgend jaar kerst!

Het hele team van ons tuincentrum in Afferden wenst iedereen een gezond, groen en florissant 2020!