Koningsdag - Oranje boven!

Koningsdag - Oranje boven!

Ook Koningsdag is dit jaar anders dan anders. Geen vrijmarkten en gezellige drukte op straat, pleinen en in de parken, met kramen vol spullen, hapjes en drankjes. Laten we er toch een feest van maken, met oranje slingers of vlaggetjes voor het raam en lekker veel oranje bloemen en planten binnen en buiten. Ook als je niet koningsgezind bent, want oranje is bij uitstek een vrolijke, positieve kleur waar iedereen blij van wordt. En dat kunnen we goed gebruiken in deze moeilijke tijden.

Vlammend en contrasterend

Oranje bloeiende bollen en planten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer in huis en tuin. In de tuin zien we ze vooral in de zogeheten 'vlammende of hot borders', in combinatie met geel en rood bloeiende planten. Ben je niet zo'n vurig type en houd je meer van blauw- en paarstinten in de tuin of op het balkon, dan kun je oranje als accent inzetten om die kleuren juist nog meer te laten stralen. En denk ook aan eetbare eenjarigen, zoals het Afrikaantje, de Oost-Indische kers en goudsbloem. Leuk in de moestuin, maar ook in potten en bakken.

Oranje bloeiende snijbloemen en kamerplanten

Er zijn veel oranje tulpen, zoals de bekende ‘Prinses Irene’, maar ook oranje bloeiende ranonkels, gerbera's, alstroemeria's, chrysanten, lelies en zinnia's. Deze zijn nu allemaal ruimschoots voorradig en staan prachtig in een vaas. Je kunt je huiskamer ook opfleuren met oranje bloeiende bromelia's, guzmania's, kalanchoë's, begonia's, calathea's, calla's en paradijsvogelbloemen (Strelitzia). 

Oranje bloeiende tuin- en balkonplanten

Ook hierin heb je ruime keuze. Een paar aanraders: keizerskroon, (dag)lelie, nagelkruid (Geum), vuurpijl (Kniphofhia), Afrikaantje, lampionplant (Physalis), roos, viool, goudsbloem, Oost-Indische kers, slaapmutsje (Eschscholzia californica), zonnekruid (Helenium) en zonnehoed (Echinacea).

Het hele team van ons tuincentrum in Afferden wenst iedereen een vrolijke en zonnige Koningsdag!