FloriWorld, een nieuwe fleurige attractie

FloriWorld, een nieuwe fleurige attractie

Op 1 juli opende FloriWorld in Aalsmeer de deuren. Een enorm project dat bezoekers een heuse beleving biedt. In het nieuwe, inspirerende themapark, een initiatief van de Nederlandse sierteeltsector, staan bloemen en kamerplanten centraal.

Tulpen in Amsterdam

De bloemenveiling in Aalsmeer trekt jaarlijks 50.000 bezoekers, waarvan vele ongetwijfeld ook een kijkje zullen willen nemen in het nieuwe FloriWorld, waarvoor een modern en kleurrijk pand is opgetrokken. Er zijn allerlei slimme, digitale elementen toegevoegd om de beleving te verhogen. Bij binnenkomst krijgen bezoekers een armbandje waarmee je veel van de presentaties kunt personaliseren. Houd je bijvoorbeeld van paarse tulpen of juist van witte rozen? Dan duiken die vervolgens overal op, bijvoorbeeld als behang in de woonkamer in het stukje Amsterdamse Jordaan dat – inclusief bruggetje over een gracht – is nagebouwd.

Dagverse bloemen

Er bungelen en glijden ruim 5.000 dagverse bloemen aan en over rails door de hele attractie. Deze zijn aan het eind van de toer in de veilingruimte bij opbod te koop. Verder is er onder andere een 'selfieruimte' waar je jezelf kunt vastleggen tegen allerlei verschillende fleurige achtergronden. Ook leer je er onder andere meer over de groei en bloei van planten en over wat er allemaal bij het telen van bloembollen komt kijken. Naast inspiratie en verwondering is er dus ook ruimte voor interessante informatie.

Praktische informatie FloriWorld

FloriWorld is ook te bezoeken via een virtuele toer op de website floriworld.nl, met filmpjes met en zonder zangeres Karin Bloemen. Het themapark in Aalsmeer is het hele jaar geopend, van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Een online-ticket kost € 23,50, aan de kassa is dat € 25. Een kaartje voor kinderen van 4 tot 11 jaar kost € 12,50.


FloriWorld, Sierteeltstraat 1, 1431 GM Aalsmeer (NL), floriworld.nl