Heesters

Wil je graag verschillende heesters in de tuin of wil je weten hoe je deze moet snoeien? De medewerkers van tuincentrum W. Verheijen informeren je hier graag over. Heesters zijn echte tuinplanten die je vrijwel in iedere tuin tegenkomt. Je hebt bladverliezende, maar ook wintergroene sierheesters. Bij alle heesters is het zo dat de stengels verhouten en ze overwinteren boven de grond. Bij de sierheesters horen de bloeiende heesters, met bijvoorbeeld de Abelia grandiflora, deze bloeit in het voorjaar en verkleurt in de herfst. Het is een half winterharde plant, deze zal dus pas bij strenge vorst zijn blad verliezen. Er zijn ook heesters die in het najaar mooie gekleurde bessen dragen, maar niet alle heesters doen dat! Een voorbeeld van een bessendrager is de Cornus Florida. Deze heester bloeit in het voorjaar en in het najaar komen er bessen aan in herfstkleur.

Welke heesters kies jij?

Een andere mooie heester die in veel tuinen voorkomt is de Amerikaanse sering, de Ceanothus. De heester staat bekend om de prachtig blauwe bloempluimpjes, maar is ook in roze verkrijgbaar. Het aanbod van heesters is erg groot en het is daarom goed om na te gaan wat je graag wil. Wat voor bloeitijd had je in gedachten? Wat wordt de standplaats? Hoe groot mag de struik/heester worden? Wintergroen of niet? Allemaal vragen om even over na te denken en zo kun je bij ons met tuinadvies een prachtige heester kopen voor je eigen tuin! 

Kom langs in ons tuincentrum in Afferden en laat je adviseren over de verschillende soorten heesters die wij verkopen. Al vragen voorraf? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!